Je natuurlijke kracht terug

No comments

Na de shock van de diagnose borstkanker beland je acuut in de ingrijpende rollercoaster van afspraken, behandelingen, ingrepen en gesprekken in allerlei kamertjes. 

Van het ene op het andere moment ben je de regie over je eigen leven kwijt, dender je van de ene gedachte in de andere en overzie je meestal alle informatie niet meer. Medische termen die volkomen vreemd voor je zijn dwalen door je hoofd. Wat betekenen ze?

Wat zijn de gevolgen voor mijn lijf?

Hoe moet het verder met mijn werk, hoe ziet mijn toekomst eruit?

Hoe vertel ik dit aan mijn kinderen, mijn familie, mijn vrienden? 

Word ik kaal?

Gevoelens van onzekerheid, angst, verdriet, misschien zelfs boosheid. Het is niet vreemd als je hierbij vastloopt. Kanker neemt je leven over. Je wordt geleefd en je weet niet wat je te wachten staat. 

Wegkruipen onder een dekentje op de bank en de gordijnen dichttrekken is geen optie. Oh help, hoe ga ik dit doen?

Dynamis biedt hulp bij het terugvinden van jezelf na borstkanker

 Zodat jij genoeg tijd, ruimte en de juiste ondersteuning krijgt gedurende het hele proces om emotioneel, mentaal en fysiek overeind te blijven? Dat jij kunt blijven kiezen voor jezelf zodat je er ook voor je kinderen, partner kan zijn? 

Dat je op een voor jou fijne manier om kan blijven gaan met de soms onhandige, zelfs kwetsende reacties uit jouw omgeving? 

Je hoeft dit niet alleen te doen. Wat er met je gebeurt kan je niet veranderen, maar hoe je ermee omgaat gelukkig wel. 

Sterke Vrouw

De mensen om jou heen konden altijd op je rekenen, zelfs wanneer het even niet zo goed met je ging kon je de voordeur opentrekken en de buitenwereld met een stralende lach tegemoet treden. Je bood mensen houvast, inspiratie en je humor was je handelsmerk.


Nu is alles veranderd. je kreeg de diagnose borstkanker en ging door de rollercoaster van behandelingen heen. Ook in die periode bleef je zo goed en kwaad als het ging de touwtjes in handen houden. Je hebt giga moeten inleveren, financieel en ook emotioneel maar je bleef overeind want overleven zou je en daarna………….. ja daarna ging je weer aan de slag want zo’n sterke vrouw laat zich ook door borstkanker niet klein krijgen. Na alle behandelingen kwam het weer goed daar was je van overtuigd.
Toen kwamen de donkere stille nachten. Je was zo moe en uitgeput. Je lijf wilde echt niet meer hoe kan dat nou dacht je, ik ben nu toch klaar en weer “schoon’ verklaard. Allerlei lichamelijke klachten kwamen als uit het niets tevoorschijn. Je klachten beïnvloeden je humeur, je geestkracht en je energie is tot een werkelijk dieptepunt gedaald.
Nog steeds ziet de buitenwereld het niet. Je haar is weer aangegroeid, je bent er toch nog!
De opmerking; “Goh ,wat zie jij er goed uit’. kan je niet meer horen.
Diep van binnen voel je ;
• verdriet en boosheid om het verlies van wie je was
• de pijn van de angst voor terugkeer van de kanker, terwijl jij toch nooit bang was
• je voelt je afglijden naar een donkerte die jou onbekend is
• vragen overvallen je; hoe nu verder, wanneer gaat dit over, hoe kan ik hiermee omgaan?
• je bent niet blij met je gelittekende lichaam, je seksualiteit met je lief is totaal veranderd, misschien zelfs weg.

Jij die altijd voor anderen klaarstond en over een fantastische energie beschikte. Jij die met volle teugen genoot van het leven enorm blij was met je gezonde lijf. Jij die jezelf altijd en overal kon redden. Jij die het fikste om anderen mee te nemen in je enthousiasme. Jij die overal een oplossing voor zocht en jezelf een gelukkeling vond ook al had je zelf ook de nodige levensstormen doorstaan.


Er is werk aan de winkel en het mooie is dat jij, Sterke Vrouw,, het nu eens een keertje niet allemaal alleen hoeft te doen! Natuurlijk is het niet van het ene op het andere moment gefikst.
Het neemt tijd om van Overleven om te schakelen naar Leven.

hansJe natuurlijke kracht terug

Leave a Reply